Головна Новини Здоров'я онкологія Чому деякі завзяті курці не хворіють на рак: знайшли просте пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому деякі завзяті курці не хворіють на рак: знайшли просте пояснення

Вчені прийшли до висновку, що високі або низькі ризики розвитку онкології є вродженими

25 грудня 2020, 12:40 comments1938
Поділіться публікацією:

Напевно багато кто замислювався над тим, чому люди, які ведуть абсолютно здоровий спосіб життя мають онкологічні захворювання, а курці зі стажем не мають ніяких проблем, зокрема з легенями. Вчені протягом тривалого періоду намагалися знайти відповідь, і нарешті їм це вдалося.

Чому деякі завзяті курці не хворіють на рак: знайшли просте пояснення

ФОТО: З відкритих джерел

Група дослідників з Канади і Китаю прийшли до висновку, що високі або низькі ризики розвитку онкології є вродженими. Вчені змогли визначити сім так званих генетичних "відбитків", які або можуть захистити людину від ризику розвитку онкологічних захворювань протягом життя, або навпаки підвищують цей ризик.

В ході дослідження, фахівці проаналізували геноми близько десяти тисяч онкохворих, а також близько 16 тисяч здорових людей. Вчені визначили найбільш поширені види раку, серед яких відзначили рак легенів, молочної залози, мозку, підшлункової залози і шлунка.

"Ми вважаємо, що дитина народжується з геномним патерном зародкової лінії, який не змінюється протягом життя і визначає нижчий або вищий ризик раку ... Є люди, які можуть курити і вести нездоровий спосіб життя, але при цьому не хворіють на рак. Наше відкриття може пояснити цей феномен ", — прокоментував вчений Едвін Ванг.

В цілому експерти змогли виявити один "відбиток" ДНК, який захищає від онкологічних захворювань, і ще шість, які підвищують ймовірність їх виникнення протягом життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що американські вчені склали список небезпечних засобів, які можуть спровокувати ризик багатьох захворювань, серед яких ожиріння, діабет, а також онкологія. У цей список потрапили й деякі популярні засоби гігієни.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини