Нові штами COVID-19: лікарі розповіли, які симптоми можуть з'явитися у вакцинованих

Нове захворювання має здатність до великої кількості мутацій

Вакциновані пацієнти можуть інфікуватись новими штамами ковіду. Симптоми захворювання у них будуть іншими, а хвороба мине легко та малопомітно. В людей зі щепленнями новий штам Омікрон може викликати два симптоми. Про це інформує Medikforum, посилаючись на дослідження британських учасників проєкту ZOE COVID Symptom Study.

Нове захворювання має здатність до великої кількості мутацій. Тому медики побоюються, що штам вислизатиме від імунітету, який пацієнти мають з вакцинами.

Хворі, які видужали від інших штамів коронавірусу так само можуть заразитись новою хворобою. Тому медики радять слідкувати за симптомами, які проявляються у тих, хто має щеплення.

Як стверджують науковці з Великобританії, у людей, які отримали вакцинацію, можуть проявитись два симптоми: тривалі у часі кашель та чхання.Тому вони радять пацієнтам, які пройшли повий курс вакцинації і набули цих двох симптомів, зробити тест на ковід, щоб не піддавати ризику захворювання мешканців, які є поруч з вами.

Адже кашель сприяє поширенню нового штаму. Тому обов’язковими є маски, часта процедура миття рук – це все, за висновками науковців, має значення.

При інфікуванні новим штамом можуть проявити себе й добре відомі всім ознаки – втрата нюху та смаку.

За інформацією відомого лікаря Комаровського, нове захворювання виявлено в ПАР. Цей небезпечний вірус здійснює атаку на організм з послабленим імунітетом через набуті інші хвороби.

Науковці продовжують досліджувати нове захворювання, адже відомостей про нього практично немає.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні посилять обмеження через новий штам коронавірусу.