Який натуральний засіб допомагає від здуття живота

Це засіб покращує травлення

Багато людей скаржаться на метеоризм - здуття живота, яке виникає при неправильному харчуванні або швидкому споживанні їжі. Американський дієтолог Мейв Медден розповів, як за допомогою натурального засобу позбутися цього неприємного симптому.

Фахівець відзначив, що людям, у яких є проблеми з травленням варто вживати перцеву м'яту, вона допомагає вивести надлишок газів з кишківника, а також полегшує спазми. У складі цієї рослини міститься ментол, харчові волокна і природні масла, який розщеплюють і виводять гази з травного тракту.

Аромат м'яти активізує слинні залози в роті, а також залози, які секретують травні ферменти, тим самим сприяють полегшенню травлення. Коли відчуваєте біль в шлунку, варто випити чашечку м'ятного чаю, і ви відразу відчуєте полегшення.

Такий корисний ефект рослини підтвердили кілька досліджень, в яких в цілому взяли участь майже 1000 осіб з синдромом подразненого кишківника. Експеримент показав, що щоденне вживання олії перцевої м'яти полегшує симптоми захворювання на 40%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому виникає здуття живота і як з цим боротися.