Як запобігти виникненню пневмонії: названо натуральні засоби

Ці засоби мають протизапальну дію

Пандемія коронавірусу, яка охопила весь світ, змусила всіх по-іншому поглянути на своє здоров'я, і, в першу чергу, берегти легені. Захворювання може призвести до тяжких наслідків, зокрема пневмонії. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Новікова Катерина розповіла, які натуральні засоби допоможуть лікувати захворювання і запобігти його появі.

Чай з куркумою

Куркума має протизапальні властивості, вона полегшує біль, а також має антиоксидантні та антимікробні властивості. Додайте 1 чайну ложку порошку куркуми на кілька чашок окропу. Зменште вогонь і повільно кип'ятіть протягом 10 хвилин. Процідіть і подайте з натуральним медом і лимоном. Додайте щіпку чорного перцю для кращого засвоєння.

Імбирний чай

Доведено, що імбир має протизапальні та знеболювальні властивості - він полегшує перебіг хвороби. Розріжте або натріть кілька шматочків свіжого імбиру і додайте його в каструлю з киплячою водою. Варіть на маленькому вогні близько 20 хвилин. Процідіть і подавайте з медом і лимоном.

Спеціаліст зазначила, що у всіх рецептах є натуральний мед, адже він володіє унікальною антимікробною дією і працює, як засіб проти бактерій, які викликають інфекції дихальних шляхів.

Також Новікова розповіла, що доктор натуропат не лікує пневмонію антибіотиками. Залежно від характеру скарг, він підбирає натуральне лікування: вітамін С, вітамін А, протимікробні збори трав, пробіотики, вітамін Д, евкаліптову олію, гірчичні компреси, гомеопатію, внутрішньовенні бустери, чаї та ін.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які продукти корисні для легенів.