Олександр Доровський і фармкомпанія "Здоров’я" долучилися до організації свята для дітей Харкова

Фармкомпанія "Здоров’я" виступила спонсором масового заходу для дітей Харкова

Фармкомпанія "Здоров’я" виступила спонсором масового заходу для дітей Харкова, приуроченого до Дня захисту дітей. На різних локаціях з відвідувачами працювали досвідчені фасилітатори та психологи, щоб через гру та мистецтво допомогти дітям і дорослим поліпшити психоемоційний стан.

З ініціативи Олександра Доровського фармкомпанія "Здоров’я" опікується відновленням психічного здоров’я та розвитком маленьких харків’ян. Компанія стала партнером Art&Health Hub by Zelo — об’єднання митців, що через засоби арттерапії допомагають дітям, а також і дорослим, відновити ментальне здоров’я.

Фармкомпанія допомогла організувати масштабне свято у Харкові. Діти співали, малювали, танцювали, ліпили з глини та пластиліну, вчилися акторській майстерності, грали в шахмати, робили прикраси. Захід відвідали понад 800 дітей, які з радістю ділилися враженнями.

— Я уже малював і ліпив з пластиліну. Зараз дограю цю партію і хочу спробувати ліпити на гончарному крузі. Дуже радий, що ми сюди прийшли, — ділиться юний шахматист Тимофій.

— Я сьогодні вперше ліпила з повітряного пластиліну. Це так класно, — захоплено додає 9-річна Єва.

Для батьків найважливіше, що вони знову побачили в очах власних дітей зацікавленість і посмішку. Дорослі раді, що їхні діти мають можливість навчитися новому, поспілкуватися з однолітками.

— Я прийшла з дочкою та онучкою. Ми дуже вдячні, що дітям організували таке свято. Їм усе цікаво: ліпити, малювати, танцювати, грати. Наша Єва взагалі відмовляється звідси йти, — розповідає бабуся Віра з Харкова.

Співпраця з Арт-центром Zelo стала новим етапом роботи фармкомпанії "Здоров’я" у межах корпоративно соціальної відповідальності у напрямі допомоги дітям. Хоча у цьому векторі компанія працює весь час: понад 15 років опікувалась Комарівським дитячим будинком-інтернатом у с. Південний для дітей із ДЦП, допомагає дитячому хоспісу МДЛ №5, підтримує Асоціацію багатодітних матерів "АММА" у Харкові.

Відновлення ментального здоров’я дітей — це відповідальність і задача №1 для дорослих. Все більше дітей страждає на посттравматичний стресовий розлад. Особливо актуальною ця проблема є для мешканців прифронтових регіонів, які безпосередньо перебували в окупації та під обстрілами.

Багато маленьких харків’ян на власні очі бачили жахи війни, тривалий час переховувалися в укриттях, втратили близьких родичів. Щоб підтримати дітей і їхні родини фармкомпанія "Здоров’я" й започаткувала співпрацю з Арт-центром Zelo.

— Жодна дитина у цивілізованому світі не має бачити жахіття війни. Доки наші захисники очищають Україну від загарбників, у чому ми їм всіляко допомагаємо, також будемо підтримувати малечу. Нам потрібно повернути їм віру і надію, дати можливість розвиватися. Вони мають право на свято і радість. Тому й надалі разом з нашими партнерами працюватимемо заради відновлення їхнього ментального здоров’я, — зазначив Олександр Доровський, голова наглядової ради фармацевтичної компанії "Здоров’я".