Головна Новини Здоров'я народна медицина Лікар розповів про найнебезпечніші народні засоби
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів про найнебезпечніші народні засоби

Ці засоби використовують для лікування багатьох недуг

5 жовтня 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Багато людей лікуються вдома за допомогою народних засобів, не замислюючись про те, що їх неправильне застосування може мати зворотний ефект. Лікар Олександр М'ясников пояснив, які процедури можуть нашкодити здоров'ю, передає радіо Sputnik.

Лікар розповів про найнебезпечніші народні засоби

Фахівець відзначив, що марганцівкою, попри її антисептичні властивості, не можна промивати очі, як це роблять при кон'юнктивіті. Через неправильно приготований розчин можна отримати опік рогівки. Крім того, в марганцівці часто купають немовлят, але цей засіб дуже сушить і дратує шкіру, краще в таких випадках використовувати екстракт ромашки або череди.

Дерматологи також виступають проти того, щоб марганцівкою припікали бородавки та мозолі, таке самолікування може викликати ще більше проблем.

Ще лікар розповів про інгаляції картопляним відваром, адже цей метод досі популярний в лікуванні простудних захворювань. Річ у тому, що занадто гарячий пар може привести до опіку слизової та викликати обструкцію — перекривання дихальних шляхів.

За словами М'ясникова, не варто захоплюватися і народними травами, якщо у вас в їх застосуванні немає досвіду і глибоких знань. Трави повинні бути правильно зібрані та висушені, тоді вони принесуть організму користь.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про кращий народний засіб для очищення нирок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини