Головна Новини Здоров'я народна медицина Брусниця знижує ризик розвитку раку і сприяє зниженню ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Брусниця знижує ризик розвитку раку і сприяє зниженню ваги

Брусницю називають ягодою безсмертя за її численні корисні властивості

20 січня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Взимку, найчастіше, людині не вистачає вітамінів. Недолік сонця, фруктів можна заповнити вживаючи в зимовий час брусницю. У зимовий період експерти рекомендують регулярно вживати брусницю. Ягода вважається однією з найбільш корисних.

Брусниця знижує ризик розвитку раку і сприяє зниженню ваги

Брусниця (фото з відкритих джерел)

В її складі є, вітаміни групи A, В, С, РР, залізо, марганець, флавоноїди, дубильні сполуки. Всього 100г ягід покривають добову потребу людини у вітамінах та мікроелементах. Брусниця має імуностимулюючу та протизапальну дію. Її регулярне вживання благотворно впливає на профілактику освіти склеротичних бляшок в судинах, впливає на збудників інфекційних захворювань, знижує ризик розвитку раку і зменшує показники артеріального тиску.

Крім цього, брусниця має сильну сечогінну дію і нормалізує обмін речовин. Особливо цінне її властивість — брусниця сприяє зниженню зайвої ваги.

Нагадаємо, учені з Університету Гельсінкі виявили в брусниці речовини, дуже схожі на антибіотики з групи хінолонів. Вони особливо ефективні при хворобах нирок і статевої системи, пише infosmi.net. Дослідження показали, що особливі білки, які знаходяться в шкірці брусниці, не дають бактеріям осідати на епітелії нирок і сечового міхура. Компот і варення з брусниці корисні також при застуді і сильному кашлі. 

Також в листі брусниці міститься глікозид арбутин, подібний кардіопрепарати. Крім сечогінну дію, він розширює судини і зміцнює найдрібніші з них — капіляри. Щоб зміцнити серцево-судинну систему, засипте в термос дві склянки свіжих або заморожених ягід брусниці, залийте літром окропу і дайте настоятися 10-12 годин. Приймати такий настій слід по склянці на день через годину після їжі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: akulovka.com
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини