Головна Новини Здоров'я народна медицина Які аптечні чаї не можна пити без призначення лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Які аптечні чаї не можна пити без призначення лікаря

Такі чаї можуть нашкодити здоров'ю

3 грудня 2020, 19:45
Поділіться публікацією:

Багато людей вдаються до народної медицини, і вона дійсно може бути в якихось випадках більш ефективною. Але вдаватися до використання народних засобів не варто без призначення лікаря, інакше можна ще більше нашкодити здоров'ю. Які аптечні чаї не варто призначати собі самостійно?

Які аптечні чаї не можна пити без призначення лікаря

Що не можна приймати без призначення лікаря (фото з відкритих джерел)

Чай з солодкою

Дослідники з Канади з'ясували, що чаї та збори, в складі яких є корінь солодки — трав'янистої рослини, можуть бути небезпечні для здоров'я. Вживати напій можна тільки за призначенням лікаря, дотримуючись спеціального курсу, в іншому випадку є ризик виникнення серцевих проблем і порушень функції нирок.

Збори зі звіробоєм

Це відома рослина входить в складі багатьох заспокійливих напоїв і зборів для "жіночого здоров'я". Але вживати чай зі звіробоєм варто з обережністю, і головне потрібно враховувати його взаємодію з іншими препаратами.

Збори з чистотілом

Така лікарська рослина як чистотіл не входить в офіційний збір трав, хоча купити "саморобні" чаї з його змістом можна, і вони користуються популярністю. Але ця рослина може привести до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема підвищити тиск, порушити роботу кишківника.

Мучниця

Ще одна трава, яку не можна пити без призначення лікаря. Вона має сечогінний і протизапальний ефект, але зловживати нею не варто, тому що при неправильному прийомі мучниця може нашкодити роботі нирок.

Пол-пола

Чай на основі цієї рослини рекомендують пити при жовчнокам'яній хворобі, але тільки потрібно знати, як його правильно вживати. Річ у тому, що відвар шкодить зубній емалі й здатний "вимити" кальцій з кісток. Так, що перед прийомом потрібна консультація з фахівцем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що буде з організмом, якщо кожен день пити чай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини