У МОЗ заявили: кількість курців в Україні знизилася на 36% за останні декілька років

За даними Державної служби статистики, українців, охочих скурити цигарку - стає дедалі менше

Українці стали курити менше. Проте, все більше молоді переходить на електронні цигарки. Про це, заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, посилаючись на дані Державної служби статистики, пишуть "Коментарі".

"З 2008 по 2020 рік в Україні кількість курців знизилася на 36% відсотків. Але багато дітей та підлітків перейшли на електронні цигарки", - зазначає Кузін.

За словами головного санітарного лікаря України, показник споживання електронних сигарет дітьми та підлітками – на сьогодні, досить високий. Він становить 18,2%.

“За прогнозами ВООЗ, до 2025 року ми мали б досягти зниження поширеності вживання тютюну ще на 25,9 %, але розуміємо, що через повномасштабну війну, скоріш за все, цього показника не досягнемо”, - резюмував лікар.

У МОЗ зазначають, що незабаром відповідні органи на законному рівні матимуть вагомі важелі впливу, котрі посилять контроль за обігом тютюнових виробів.

Адже, поки що, якщо говорити про рекламу вейпів – вона досі не врегульована. Попри те, що з липня поточного року норма закону заборонить рекламу е-сигарет.

Залишається і відверта демонстрація цигарок у точках продажу. Хоча, як пояснюють у Міністерстві охорони здоров'я - з 2012 року в Україні заборонено більшість форм реклами тютюнових виробів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, в Україні змінилися ціни на цигарки: скільки доведеться платити курцям.
Читайте також на сайті "Коментарі", контрабанда сигарет в Україні: експерт розповів про складнощі розв'язання проблеми Експерт зазначив, що в Україні - величезний ринок контрафакту.