У Дніпрі та області збільшилася кількість випадків кишкових захворювань: у владі назвали причину

На Дніпропетровщині зменшилась захворюваність на грип та коронавірус

Щодо епідемічної ситуації на Дніпропетровщині повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, інформує портал "Коментарі".

За тиждень в області зареєстровано 929 випадків COVID-19. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 17,5%.

Виявили й 7888 випадків ГРВІ, що на 7,1% більше, ніж минулого тижня.

Також на Дніпропетровщині зафіксували 7 випадків підозри на кашлюк. У Дніпрі, Кам’янському й Верхньодніпровській громаді.

В області зареєстровано 139 випадків гострих кишкових інфекцій – на 5 випадків більше, ніж попередньго тижня. Серед хворих – родина з двома дітьми.

"Викликати захворювання на гостру кишкову інфекцію може вода у річці Дніпро на Придніпровському пляжі та у Кільчені у Підгородньому", – зазначив Микола Лукашук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Львові від коронавірусу є летальні випадки, в тому числі в дітей

За минулий тиждень у Львові кількість випадків захворювань, що викликані COVID-19, знизилася на 36% – зареєстровано 234 випадки проти 367. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Зафіксовано 35 випадків (15%) серед дітей та 45 випадків у осіб віком 65 років і старші (19%). Госпіталізовано 40 осіб (17% з числа захворілих), зокрема 14 дітей.

На жаль, два випадки завершились летально:

- чоловік, 64 роки (м. Львів), супутній діагноз – ішемічна хвороба серця та цукровий діабет 2 типу;

- дитина 4 роки (Самбірський район).