Лікарі попереджають, що куріння може призвести до ампутації

Чому через куріння можна втратити кінцівку

Курцям загрожують не тільки хвороби легень, а й ампутація кінцівок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У службі зазначили, що про цю загрозу від куріння деякі курці навіть не підозрюють. Річ у тому, що токсичні елементи, які потрапляють з тютюнового диму в організм, спричиняють звуження судин та погіршення кровообігу, зокрема в кінцівках. У такій ситуації приток крові до тканин знижується, а кількість кисню та поживних речовин зменшується. Лікарі застерігають, що через недостатнє кровопостачання існує високий ризик розвитку гангрени — відмирання тканин кінцівки.

До того ж куріння має негативний вплив на імунну систему. У результаті організм гірше бореться з інфекціями та навіть незначні пошкодження шкіри чи м'язів може призвести до виникнення гангрени. Лікування у такому випадку кардинальне - ампутація кінцівки.

Хірург-онколог Дмитро Христюк наголосив, що лікування таких патологій, як ураження артерій та глибоких вен, тромбофлебіти, інфекційні ураження шкіри, м’яких тканин та кісток, і навіть, злоякісні пухлини потребує комплексного лікування. “Лікування включає медикаментозну терапію, зміну способу життя та, у важких випадках, хірургічне втручання. Відмова від куріння є першочерговим кроком у профілактиці та лікуванні цих захворювань”, - порадив лікар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як захиститися від діабету та чим небезпечна хвороба. Детальніше про захворювання читайте за посиланням.