Зміцнює імунітет та кістки, бореться з онкозахворюваннями: цей напій потрібно пити щодня

Без кефіру не можна уявити собі дієтичне та дитяче харчування

Як передає портал "Коментарі", далеко не всі знають, що такий напій, як кефір, смак якого багатьом знайомий з дитинства, має безліч цілющих властивостей. За популярністю цьому кисломолочному напою точно немає рівних, як і немає рівних за вмістом у собі корисних речовин. Що буде з організмом, якщо включити вживання кефіру до щоденного раціону розповіли в "Ukr.Media".

Перша і найважливіша властивість кефіру - він допомагає зміцнювати імунітет, що дуже важливо, коли довкола стільки шкідливих вірусів. Справа в тому, що в кефірі міститься біотин і фолієва кислота, завдяки чому зміцнюється імунна система. Тому, якщо ви віддаєте перевагу кефіру, то цим забезпечуєте надійний захист своїм клітинам. Ну, а велика кількість пробіотиків допомагає боротися з бактеріями та кандидозом.

Про другу корисність кефіру всі знають з ранніх літ. Якщо кефір не підробка, а виготовлений із справжнього молока, то він містить багато кальцію. Отже, ваші кістки зміцнюються і стають менше схильні до деформації.

Є і третя властивість, про яку точно не всі знають. Кефір бореться із онкологічними захворюваннями. Розмноження аномальних клітин у організмі може зупинити саме кефір. Цей напій допомагає усунути небезпечні клітини в шлунку. Також кефір допомагає уповільнити ріст ракових клітин на 56%.

Крім того, кефір допомагає налаштувати травлення, поліпшити стан шкіри, а також стане вашим незамінним помічником, якщо ви зібралися скинути пару зайвих кілограмів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка.