Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Замість вівсянки: яка каша ідеально підійде для сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість вівсянки: яка каша ідеально підійде для сніданку

Ця каша містить велику кількість корисних речовин

7 грудня 2020, 09:25 comments1311
Поділіться публікацією:

Експерти по здоровому харчуванню рекомендують додавати у свій раціон льняну кашу. Готується вона легко і просто, а головне — приносить організму неоціненну користь. Її можна вживати на сніданок, а можна використовувати  як перекус. У чому ж її користь?

Замість вівсянки: яка каша ідеально підійде для сніданку

лляна каша (фото з відкритих джерел)

Лляна каша збагачує організм ненасиченими омега-3 жирними кислотами, вітамінами А, В, Е, а також антиоксидантами, які захищають організм від багатьох захворювань. У цій каші міститься багато білка (близько 34 г протеїну на 100 г страви), тому вона прискорює метаболізм і підходить для вживання людям, які стежать за своєю фігурою.

Крім цього, лляна каша містить багато клітковини — важливого харчового елемента, який підтримує роботу шлунково-кишкового тракту, дозволяє на довгий час зберегти ситість організму та уникнути переїдання.

Амінокислоти, які входять до складу каші, володіють антиоксидантними властивостями й позитивно впливають на весь організм, в тому числі на шкіру, нігті й волосся. Ще ця страва регулює рівень цукру в крові та очищає організм від шлаків і токсинів.

В цілому ця каша надає позитивний ефект на наше здоров'я і з її допомогою можна розбавити раціон. Але слід пам'ятати й про протипоказання продукту. В першу чергу, лляну кашу не можна вживати при алергії та індивідуальній непереносимості (льон, наприклад, може викликати метеоризм). Також від каші краще відмовитися людям, які страждають захворюваннями жовчного і сечового міхура (панкреатит, холецистит).

Експерти відзначають, що вводити у свій раціон льняну кашу слід поступово, щоб простежити за реакцією організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перетворити ранкову каву в корисний сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини