Замість сонця: 5 продуктів з високим вмістом вітаміну D

Обов'язково вживайте ці продукти взимку

Взимку, коли сонця недостатньо, наш організм починає втрачати вітамін D, який дуже важливий для нашого здоров’я. Він допомагає засвоюватися кальцію, підтримує імунну систему, захищає від інфекцій та тримає в нормі нервову систему.

90% вітаміну D синтезується в шкірі під дією сонячних променів. Але якщо їх немає, корисну сполуку можна отримати з продуктів. Тож, запам’ятовуйте, що допоможе зберегти ваше здоров’я зимою.

1. М'ясо

Обирайте пісні сорти м’яса. Так ви не зашкодите фігурі. Продукт можна як варити так і запікати.

2. Яйця

Аби отримати всю користь від цього продукту, спеціалісти рекомендують вживати 2 яйця в день. Рекомендовано їх саме варити, а не смажити.

3. Сир

Обирайте сири твердих сортів з найменшим вмістом солі. Також звертайте увагу на напис. Часто сир плутають з сирним продуктом, в якому немає половини корисних властивостей.

4. Риба

Обирайте морську рибу, адже в річкової вміст вітаміну D зовсім маленький. Віддавати перевагу жирним сортам, таким як лосось, скумбрія, сайра.

5. Горіхи та насіння

Серед горіхів найбільше вітаміну D містять арахіс, мигдаль і фундук. Також уведіть у свій раціон насіння льону, маку та кунжуту.

Щоб не погладшати та не перенаситити тіло жирами, дорослим варто вживати перечислені продукти три рази в день, дітям – п'ять разів. Навіть, якщо ви додали корисні продукти в свій раціон, все одно не забувайте проводити достатню кількість часу на вулиці в денний період.

Також сайт “Коментарі” повідомляв, що дослідження вчених з Іспанії та Фінляндії доводить, що вітамін D відіграє важливу роль в профілактиці ракових захворювань.