Якими продуктами найкраще "заїдати" стрес

Експерти розповіли, якими продуктами найкраще заїдати стрес або тривожність, щоб принести здоров'ю мінімум шкоди

Багато людей в стані стресу починають їсти, і найчастіше шкідливу їжу, яка потім негативно відбивається і на фігурі, і на здоров'я. Експерти назвали продукти, які можуть знизити стрес і не нашкодити організму. Що входить в цей список?

Апельсини, грейпфрути й полуниця

У складі цих фруктів є багато вітаміну С, який допомагає знизити вироблення гормону стресу в організмі й в добавок зміцнити імунну систему. Результати одного дослідження показали, що люди з підвищеним рівнем кортизолу поверталися до норми швидше, коли вживали саме цей вітамін.

Шпинат

Ця рослина, яку можна додавати в різні страви, багата на магній, а його дефіцит здатний викликати головний біль і втому, посилюючи стресовий стан. Якщо шпинат вам не до смаку, тоді можна використовувати інші листові овочі, в них також багато цього мікроелемента.

Жирна риба

Збагатіть раціон жирними сортами риби, тому що в них багато омега-3 ненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам кортизолу і скорочують ризик серцевих захворювань, депресій і ПМС.

Горіхи

Цей продукт є хорошим джерелом корисних жирів і цинку. Експерти кажуть, що регулярне вживання фісташок / волоських горіхів або мигдалю допомагає нормалізувати роботу нервової системи й запобігти депресії або нервовому напруженню.

Авокадо

У складі цього екзотичного плоду також є багато вітамінів і корисних речовин, які потрібні організму для правильного функціонування. За допомогою авокадо можна знизити рівень стрес і тривожності, а також поліпшити концентрацію уваги та настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберігати спокій, коли ситуація виходить з-під контролю.