Які шоколадні цукерки можуть бути небезпечними для життя

У деяких цукерках містяться трансжири

Всім відомо про те, що шоколад позитивно впливає на організм, зокрема збагачує організм антиоксидантами, допомагає поліпшити настрій і мозкову активність. Але мова йде тільки про натуральний продукт. Врач-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що деякі солодощі можуть бути небезпечні. Які саме і чому?

За словами експерта, шоколадні вироби надзвичайно популярні, а цим іноді користуються недобросовісні виробники. Річ у тому, що з деяких цукерок можуть зробити справжню "хімічну бомбу", замінивши в них какао-масло та інші компоненти трансжирами. Соломатіна каже, що особливо погано засвоюється організмом пальмова олія - вона сприяє підвищенню рівня "поганого" холестерину в крові та може привести до ожиріння.

Дієтолог зазначила, що цукерки з трансжирами легко стають причиною розвитку захворювань судин, атеросклерозу і навіть тромбозу. Такі вироби провокують відкладення солей.

Щоб уникнути подібних проблем, необхідно перед покупкою шоколадних цукерок уважно ознайомитися з тим, що написано у них на етикетці. І відмовтеся від солодощів, інгредієнти в яких ненатуральні.

Соломатіна також нагадала, що надмірне захоплення солодким може привести до цукрового діабету та ожиріння, тому не зловживайте шоколадом, а дотримуйтеся добової норми. А ще краще віддати перевагу темному шоколаду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в продуктових магазинах Харкова виявили шоколадки з насінням кунжуту, які містять небезпечну для організму речовину - оксид етилену. Виявляється, що це повільно діюча сильна отрута.