Які продукти можуть послабити імунітет

Неправильним харчуванням можна порушити мікрофлору

Послабити імунну систему, як і зміцнити, можна за рахунок харчування. Є продукти, які завдають здоров'ю серйозної шкоди, тому їх вживання потрібно обмежити до мінімуму. Що це за продукти?

Експерти з'ясували, що для користі імунітету варто їсти менше сиру. Справа в тому, що в багатьох сортах цього продукту містяться бактерії лістерії. Як показують численні наукові дослідження, ці бактерії здатні серйозно послабити імунну систему. При цьому важливо відзначити, що з невеликою кількістю сиру організм справляється успішно, шлунковий сік руйнує лістерії в розумній кількості.

Деякі фахівці рекомендують зменшити вживання м'яса і тваринного жиру. У цих продуктах міститься багато, так званих, вільних радикалів, які викликають у клітинах людини мутації і руйнують їх.

Найнебезпечнішим продуктом для імунітету був і залишається алкоголь. З цим погоджуються усі експерти. Наукові дослідження довели, що алкоголь буквально вимиває з організму всі поживні речовини і лейкоцити, які відіграють величезну роль в роботі імунної системи. До того ж, не варто забувати про загальну інтоксикацію, яку викликає алкоголь, коли його вживають надмірно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зміцнити імунітет з допомогою простих правил.