Яка спеція допомагає знизити рівень цукру в крові

Експерти розповіли, яку спецію потрібно додати до раціону, якщо хочете знизити в крові рівень цукру

Підвищений рівень цукру в крові може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, тому важливо вчасно відреагувати на проблему. Експерти рекомендують додати до свого раціону одну популярну спецію.

Йдеться про куркуму, яка багата на різні вітаміни, а також калій, магній, залізо, марганець, які підтримують роботу всього організму.

Куркума має багато лікарських властивостей. Її використовують для зняття запалення, полегшення болю при артриті та багатьох інших хвороб. Куркумін - головна речовина спеції, яка також може знизити рівень цукру в крові. Дослідження показало, що куркумін допомагає підвищити чутливість організму до інсуліну, а це призводить до зниження рівня глюкози.

Клінічні дослідження дали чудові результати. Вони показали, що куркума може допомогти тим, хто страждає на цукровий діабет другого типу, контролювати рівень глюкози в крові та знизити ризик появи серйозних ускладнень.

Відомо, що куркуму століттями використовували в медицині та останні дослідження підтверджують її ефективність для контролю симптомів та профілактики діабету. Куркумін може позитивно впливати на основні аспекти захворювання, включаючи інсулінорезистентність, гіперглікемію, гіперліпідемію, а також апоптоз і острівний некроз.

Інші дослідження також показали, що куркумін може знизити рівень глюкози в крові та запобігти появі ускладнень, пов'язаних з діабетом.

Куркуму можна додавати в різні страви та напої, вона надає їм золотистого кольору та виразного аромату.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як краще їсти куркуму для підвищення імунітету.