Як вибрати смачні, а головне - натуральні полуниці

Слід висипати полуницю у великий чистий друшляк, промити ягоди під струменем чистої проточної води, почекати хвилину, поки стече вода

Магазини та ринки України вже повні полуничними розсипами. Щоб отримати всю користь від полуниці, її треба правильно вибирати. Зараз у продажу в основному ягоди, привезені з Нікополя і Херсонській області. Дієтологи стверджують, що всього в восьми полуничках більше вітаміну С, ніж в цілому апельсині разом зі шкіркою, пише kaspyinfo.

ягоди сухі та без гниття;

однорідний колір;

зелені свіже листя;

поверхню без вм'ятин і пошкоджень;

насичений аромат.

Варто пам'ятати, що полуниця швидко псується. Щоб зберегти її на тривалий час, треба заморозити її в герметичному пакеті або в спеціальній ємності. При термічній обробці ягода втрачає багато вітамінів. Визначити солодкість полуниці можна, звернувши увагу на держак ягоди. Якщо між зеленими листочками і ягодою є відстань, то полуниця буде солодкою. Якщо листочки щільно прилягають до ягоди, то вона, швидше за все, буде кислою.

До речі, перед миттям ягід не треба видаляти зелене листя і стебло. Слід висипати полуницю в великий чистий друшляк, промити ягоди під струменем чистої проточної води, почекати хвилину, поки стече вода, і промокнути вимиті ягоди паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Як повідомляли раніше зараз в Україні продається переважно полуниця з фермерських господарств Херсонської області. Ягоди вирощені в теплицях. Відповідно ціни на цю полуницю можуть лякати. Зараз вартість кілограма річної ягоди в середньому становить 200 гривень. Варто відзначити, що ціни на ринках і в супермаркетах цю ягоду можуть істотно відрізнятися. На ринках продавати дешевше полуницю, в супермаркетах - відповідно кілограм полуниці коштуватиме дорожче.