Як на організм впливає вживання малини

Ягоди малини багаті на антиоксидантні речовини

Літо - сезон смачних і корисний ягід. І особливу увагу варто приділити малині, яка володіє цілим рядом корисних властивостей для організму. Видання Foodandmood розповіло, як вона впливає на наше здоров'я.

Уповільнює процес старіння

Ця смачна ягода містить в собі багато цінних речовин, в тому числі і антиоксидантів, які запобігають пошкодженню клітин, тим самим сповільнюючи процеси старіння. Крім цього, антиоксидантні речовини захищають організм від розвитку небезпечних захворювань.

Очищає кишечник

Малина багата на пектин і клітковину, які покращують роботу травної системи і допомагає вивести з організму токсини, шлаки та інші шкідливі речовини. Так, що ці ягоди особлио корисні людям, які страждають проблемами з шлунково-кишковим трактом.

Допомагає судинам

Для жінок користь малини полягає в наявності фолієвої кислоти, яка готує організм і допомагає під час вагітності. Також продукти, багаті фолієвою кислотою, попереджають недокрів'я і лейкемію, зміцнюють клітини судин.

Покращує настрій

Вчені кажуть, що малина допомагає подолати депресивний стан. Так що, якщо вас несподівано "накрив" смуток, з'їжте ці ягідки, адже в їх складі є мідь, яка є обов'язковим компонентом антидепресантів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких захворювань допомагає чай з листя малини.