Яблучний сидр допомагає боротися з раком

Той факт, що сік з яблук, причому будь-яких сортів, є справжньою "комори здоров'я", з'ясували фахівці Міністерства сільського господарства США

Корисні властивості яблучного напою виявилися в ході досліджень. Так, з'ясовувалося, що сидр багатий антиоксидантами, які знижують ризик розвитку багатьох видів раку, а також протидіють змінам в організмі, викликаним вільними радикалами, зокрема, процесу старіння.

При цьому дослідники нагадують, що, не дивлячись на свою користь, сидр є алкогольним напоєм і не повинен вживатися підлітками, вагітним і годуючим жінкам, людьми, які приймають ліки, які конфліктують з алкоголем. Розрізняють різний по фортеці сидр: "cidre doux" -1,5-3%; спирту "cidre demi-sec" - приблизно 3,5%; "Cidre sec" -5% до 7,5%. Останній по фортеці аналогічний слабоалкогольних напоїв і не рекомендується до частого вживання.

Нагадаємо, і Відомо, що в яблуках міститься багато вітаміну С, фолієвої кислоти, магній, заліза, а також клітковини, яка покращує роботу травної системи. Людям, що страждають від закрепів та інших проблем зі шлунком, рекомендується їсти яблука перед їжею, приблизно за півгодини. Але не варто захоплюватися - для нормалізації травлення досить половинки середнього яблука або одного маленького. Експерти кажуть, що фрукт необхідно їсти разом з шкіркою, тоді він принесе максимум користі для здоров'я. Не варто переживати, якщо шкірка яблука натерта воском - її використовують для кращого збереження плодів і більш привабливого вигляду. Але віск використовується харчової, тому шкоди він не приносить. Однак здатний викликати алергічну реакцію. Якщо це сталося, тоді фрукти краще вживати без шкірки.