Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вісім причин їсти шоколад щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Вісім причин їсти шоколад щодня

Щоденне вживання невеликої кількості шоколаду може піти лише на користь людині

9 лютого 2021, 19:10 comments1099
Поділіться публікацією:

У дитинстві нас часто лякали, що шоколад шкідливий для здоров’я. Особливо, звісно, від солодощів, за переконаннями дорослих, страждали зуби. Це не так далеко від правди, але у помірних дозах шоколад несе чимало користі для людського організму. Видання Times of India розповіло про вісім причин ласувати шоколадками.

Вісім причин їсти шоколад щодня

Шоколад в помірних дозах позитивно впливає на організм. Фото із відкритих джерел

1. Багато поживних речовин

Шоколад дуже поживний, особливо темний із високим вмістом какао. Він багатий мінералами, є одним із найкращих джерел цинку, містить залізо, магній, мідь, калій, фосфор тощо. Та не захоплюйтеся: також у солодощах чимало різних жирів, що у великій кількості можуть негативно вплинути на організм.

2. Знижує тиск

Вміст флаванолів у шоколаді може стимулювати ендотелій, внутрішні стінки кров’яних судин. Це, в свою чергу, призводить до утворення оксиду азоту, який відповідає за надсилання сигналів артеріям на розслаблення, що знижує опір потоку крові та артеріальний тиск.

3. Менший ризик серцевого нападу та інсульту

Два шведські дослідження підтвердили, що споживання 19-30 грамів шоколаду на день може знизити частоту серцевої недостатності. Це відбувається тому, що какао впливає на холестерин у крові. Однак користь не збільшується, якщо вживають значну кількість шоколаду.

4. Зменшує запалення

Какао має протизапальну дію, що може допомогти запобігти хронічним захворюванням і зберегти здоров’я. Дослідження також припускає, що какао може регулювати бактеріальний склад кишечника, що, ймовірно, провокує цю протизапальну реакцію.

5. Захист шкіри від сонячних променів

Біоактивна сполука, що міститься в ньому, може захистити шкіру від пошкодження сонячними променями, поліпшити приплив крові до шкіри та зберегти шкіру зволоженою. Насправді, загальноприйняте уявлення про те, що шоколад викликає вугрі, також є неправильним.

6. Поліпшення роботи мозку

Вміст флаванолу в шоколаді пов’язаний із поліпшенням роботи мозку. Згідно з дослідженням, проведеним на здорових людях, споживання шоколаду протягом п’яти днів поспіль може допомогти поліпшити приплив крові до мозку.

7. Покращує настрій

Шоколад регулює рівень серотоніну та дофаміну. Ці гормони можуть підняти настрій та змусити вас почувати себе енергійними.

8. Регулювання симптомів діабету

Цукор і діабет погано поєднуються, але шоколад інакший. Дослідження показують, що помірне вживання темного шоколаду може допомогти зменшити симптоми діабету 2 типу. Утім, в цьому разі краще порадьтеся зі своїм лікарем.

"Найздоровішим" видом шоколаду визнано чорний — із високим вмістом какао та характерною гірчинкою в присмаці. В день вчені не рекомендують з’їдати більше 30-60 грам цих солодощів, аби не отримати проблеми із вагою. Пам’ятайте: плитка темного шоколаду вагою 40 грам містить 190 калорій, у молочному та білому їх більше.

Раніше "Коментарі" розповідали, яких поживних речовин організму не вистачає, коли ми хочемо чипсів, шоколаду та картоплі фрі.

Також на порталі можна дізнатися, за якими ознаками визначається якісний шоколад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини