Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вино і сир зменшують прояви когнітивних порушень - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Вино і сир зменшують прояви когнітивних порушень - вчені

Люди, які вживають ці продукти, рідше страждають на хворобу Альцгеймера

12 грудня 2020, 16:22 comments1175
Поділіться публікацією:

Їжа, яку ми вживаємо щодня має прямий вплив на наші когнітивні можливості в старшому віці. До такого висновку прийшли вчені з Університету штату Айова.

Вино і сир зменшують прояви когнітивних порушень - вчені

ФОТО: З відкритих джерел

В ході дослідження, вчені прийшли зрозуміли, що люди, які щодня вживали невелику кількість якісного сиру і вина, рідше страждають на хворобу Альцгеймера в старості. Вчені провели широкомасштабний аналіз, який пов'язав конкретні продукти харчування з розвитком когнітивних порушень в більш зрілому віці.

Дослідники зібрали дані понад півтори тисячі літніх людей, які проживали в Великобританії. Їх вік складав від 46 до 77 років на момент дослідження. За допомогою біомедичної бази Королівства Великобританія вченим вдалося зібрати інформацію про здоров'я учасників експерименту. Піддослідним було запропоновано проходити тест на визначення інтелекту тричі між 2006 і 2016 роками.

Також всі учасники експерименту відповідали на запитання, які стосуються їхнього харчування: вони розповідали, які саме продукти в їх раціоні, чи вживають вони алкоголь, і як часто їдять свіжі овочі та фрукти. Провідні автори дослідження Ауріл Виллет і Брендон Клінедінст відзначили, що деякі продукти можуть позитивно впливати на когнітивні функції, а саме вино, сир і ягнятина.

Раніше видання "Коментарі" називали найкращі продукти для здорового сніданку. Згідно з дослідженням Корнельського університету, у людей поліпшується загальний стан здоров'я, зміцнюється імунітет, якщо вони включають сніданок в свій звичайний розпорядок дня.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини