Від яких продуктів варто утриматися після 30 років

Дієтолог Марія Малишева розповіла, які продукти варто обмежити у своєму раціоні після 30-річного віку

Експерти кажуть, що після 30 років в організмі сповільнюються обмінні процеси, погіршується чутливість до інсуліну і вироблення статевих гормонів, тому необхідно переглянути свій раціон і виключити з нього деякі продукти.

Дієтолог Марія Малишева зазначила, що після 30-річного віку вперше з'являються ознаки серйозних хронічних захворювань, тому варто уважніше ставитися до свого здоров'я і того, що ми їмо.

За словами експерта, потрібно утримуватися від смажених продуктів, оскільки вони збільшують ризик ожиріння і більш серйозних ускладнень. Також варто обмежити в раціоні молочні продукти, тому що в їхньому складі багато цукру або фруктози, яка у великій кількості шкодить роботі печінки, також у "молочку" можуть додавати підсолоджувачі.

Лікар радить утриматися від вживання газованих напоїв, оскільки вони можуть викликати проблеми з серцем, цукровий діабет, епілепсію, остеопороз, а також підсилювати схильність до виникнення раку. З цієї причини краще прибрати з раціону чипси, оброблене м'ясо і продукти з високим рівнем солі та рафінованими вуглеводами.

Нагадаємо, група вчених із Франції та Швеції провела дослідження і з'ясувала, що скинути вагу після 40 років удвічі важче, ніж у 25 і 30 років через швидкість спалювання жиру. У чому причина, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з віком наш організм втрачає цінні вітаміни та мікроелементи, тому потрібно періодично поповнювати їх запас. Після 40 років особливо важливо займатися своїм раціоном, щоб він був максимально корисним.