Вибір сніданку: чотири продукти, які слід обходити

Експерти розповіли про шкідливі продукти для сніданку, що можуть вплинути на здоров’я кишківника

Найважливіший прийом їжі, сніданок, відомий своєю здатністю задавати тон на весь день, може виявитися не таким корисним, як ви думаєте. За даними дієтологів і тренерів, деякі звичайні продукти для ранкового столу можуть негативно впливати на здоров'я кишківника і сприяти збільшенню талії.

Експерти, серед яких дієтолог Крутіка Нанаваті та тренерка Аланна Кейт Деррік, попереджають про чотири звичайні продукти, які можуть завдавати шкоди вашому здоров'ю. Зокрема, варто бути обережними з йогуртами з високим вмістом цукру, зерновими зі штучними підсолоджувачами, комерційними гранолами та смузі, які можуть викликати здуття живота та інші травні незручності.

Йогурти з великою кількістю цукру часто містять більше рекомендованої добової норми цукру, що сприяє росту шкідливих бактерій у кишківнику, викликаючи запалення та здуття. Штучні підсолоджувачі, що їх часто додають, можуть порушувати баланс мікробіому та сприяти набору ваги.

Зернові культури зі штучними підсолоджувачами знижують ефективність природної регуляції апетиту та збільшують ризик набору зайвих калорій. Цукрові спирти, що часто використовуються в таких продуктах, можуть викликати травні розлади, включаючи здуття живота та діарею.

Гранола, яка має репутацію здорового сніданку, може також бути шкідливою через високий вміст доданого цукру та нездорових жирів, що порушують нормальну роботу травної системи.

Смузі та соки, багаті на цукор і бідні на клітковину, можуть викликати стрибки рівня цукру в крові, спричиняючи травні неприємності та відчуття втоми. Велика кількість зелені у смузі може також спричинити здуття живота та газоутворення.