Великдень без зайвих кіло: як харчуватися у святкові дні

Лікар-дієтолог Наталія Самойленко розповіла, яких правил варто дотримуватися за столом на Великдень, щоб не погладшати та зберегти фігуру

Великдень - велике і світле свято, якого з нетерпінням чекають як діти, так і дорослі. Саме цього дня завершується довге утримання від їжі для тих, хто дотримувався посту. Ковбаси, яйця, паски - це серйозний удар для організму, який може призвести до зайвих кілограмів і запалення підшлункової залози.

На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Наталія Самойленко розповіла, як зробити так, щоб святкове застілля не вплинуло на фігуру і ваше самопочуття.

Правило 1

Експерт каже, якщо ви до Пасхи дотримувалися посту, тоді не варто кидатися у крайності. Поступово вводьте в раціон м'ясні страви, доповнюючи їх великою кількістю овочів.

Правило 2

Не намагайтеся за столом спробувати все і відразу, щоб не навантажувати органи травлення. Кращий варіант - це білкові продукти без значного обсмаження із овочами. Додайте шматочок сирого сала у цю компанію.

Правило 3

Не забувайте про те, що святковий стіл - не єдина локація, за якою можна добре провести час. Насолоджуйтеся свіжим повітрям, більше рухайтеся, спілкуйтеся з рідними й не налягайте на жирні страви.

Правило 4

Міра - ці 4 букви повинні маячком "світитися" у вашій свідомості. Також контролюйте і заповнюйте свій водний баланс.

Правило 5

Яка ж Пасха без святкової паски. Вживайте на здоров'я! Але за день її бажано з'їдати не більше 250 г (із розрахунку, що один шматочок - близько 50 г). Однак намагайтеся виключити цей продукт із вечірнього раціону.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли, у яких регіонах на Великдень дощитиме.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українцям радять під час святкування Великодня-2021 дотримуватися дистанції у церквах, надягати маски або дивитися богослужіння онлайн.