Вчені спростували найпопулярніший міф про алкоголь

Вчені заявили, що «зниження градуса» не призводить до більшого похмілля

Існує думка, що уникнути вранці серйозного похмілля і поганого самопочуття, можна лише в тому випадку, якщо вживати спиртні напої в певній послідовності. Але вчені не згодні з цим твердженням.

Фахівці, щоб дізнатися істину, провели дослідження. Для експерименту вони запросили близько 100 чоловіків та жінок різного віку. Учасників розділили на дві групи і поставили перед ними завдання. Метою добровольців з першої групи було вживання спочатку пива, а потім вина, а другої - навпаки. Була і контрольна група, яка вживала тільки один вид алкогольного напою. Через 14 днів учені повторили експеримент, змінивши лише послідовність випитого спиртного.

Вміст алкоголю в крові учасників вимірювали за допомогою звичайного алкотестера. В середньому, кожен доброволець випивав по 1,3 літра пива і 0,7 літра вина. Результати експерименту показали, що послідовність алкогольних напоїв не грає ніякої ролі, тільки кількість випитого. Якщо людина перевищує свою норму, тоді є високий ризик того, що вранці у нього буде погане самопочуття. Тому, не слід зациклюватися на "порядку" спиртного, важливо контролювати лише дозування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в якій кількості алкоголь не шкодить нашому організму.