Вчені розповіли про корисні властивості печінки тріски

У печінці тріски міститься багато омега-3 жирних кислот

Печінка тріски - знаменитий консервований продукт, який часто можна побачити на святковому столі. Цей морський делікатес не тільки смачний, але ще і дуже корисний. Гастроентеролог Микита Харлов розповів, що ж у ньому особливого.

Фахівець підкреслив, що печінка тріски містить багато вітамінів, омега-3 ненасичених жирних кислот, а також заліза, кальцій, йоду та інших цінних для організму елементів. Разом вони зміцнюють захисні сили імунітету, підтримують роботу серця і судин, а також сприятливо впливають на нервову систему.

Микита Харлов розповів, що в складі цього морського делікатесу практично немає цукру, тому його вживання не викликає різких стрибків глюкози, а значить його можна діабетикам. Але захоплюватися продуктом не варто, тому що калорійність печінки тріски складає 613 ккал на 100 грамів продукту.

Відомо, що цей продукт легко засвоюється організмом, швидко насичує, дарує заряд енергії та сил, а також сприятливо позначається на стані шкіри, нігтів і волосся.

Гастроентеролог також зазначив, що з печінки тріски отримують рибний жир, який містить корисні речовини, що допомагають при остеопорозі (втрата кальцію в кістках), артриті (запалення суглобів) та інших проблемах. Ще печінка тріски допомагає нормалізувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, а також покращує обмін речовин.

Нагадаємо, яка риба вважається найкориснішою для організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які морепродукти містять тіамін - речовину, яка бере участь у вуглеводному обміні та займає найважливішу роль в процесі нашого метаболізму.