Вчені назвали спецію, яка продовжує життя

Американський лікар Люсія Гарсіа розповіла, вживання якоїсь популярної спеції здатне продовжити життя.

Спеції не тільки додають незвичайний смак і аромат страві, але ще й позитивно діють на організм, оскільки багато приправ мають ряд лікувальних властивостей. Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американський лікар Люсія Гарсіа, повідомляє видання Quora.

Куркума містить цінний інгредієнт - куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект. Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.

В Індії цю приправу називають "суперпродуктом", місцеві жителі вживають її в середньому від 2 до 3 г на день. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми. Жителі додають її у чорний перець, який підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.

Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам'ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень "шкідливого" холестерину.

Нагадаємо, що прянощі, які напевно є і на кожній кухні, мають безліч корисних властивостей. Для зняття зубного болю, наприклад, можна додати невеликий шматочок розжованого імбиру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей стикаються з псоріазом - імунним захворюванням з переважним ураженням шкіри. А запобігти чи вилікувати його, як виявилося, можна за допомогою звичайної спеції. Китайські дослідники виявили цінний інгредієнт.