Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В якому випадку «ранковий» стакан води може викликати рак
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому випадку «ранковий» стакан води може викликати рак

Потрібно стежити за температурою води, яку п'єте

13 грудня 2020, 09:25 comments1677
Поділіться публікацією:

Дієтологи не раз говорили про те, що після пробудження варто випити склянку води. І це дійсно корисна звичка. Але пити воду потрібно правильно, інакше можна викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

В якому випадку «ранковий» стакан води може викликати рак

стакан води натщесерце / фото: medicalnewstoday

Фахівці відзначили, що вода, випита вранці натщесерце, допомагає відновити водний баланс, запускає метаболічні процеси, покращує настрій, а також стимулює кровообіг. Але якщо не дотримуватися певних правил, така звичка може завдати здоров'ю серйозної шкоди. Про це повідомляється на платформі WeChat.

Експерти відзначають, що перший стакан води не варто замінювати йогуртом, молоком, кава, фруктовими соками або мінеральною водою. Ці напої не заповнюють баланс рідини в організмі, але запустять травний процес, а це негативно позначиться на здоров'ї шлунково-кишкового тракту. Деякі з цих напоїв, навпаки, можуть викликати зневоднення, тому що мають сечогінну дію.

Крім того, не можна вживати підсолену воду, бо вона підвищує артеріальний тиск і навантажує нирки.

Також не варто пити занадто гарячу або дуже холодну воду. Регулярне вживання гарячої рідини може травмувати оболонку стравоходу, через що структура клітин руйнується і є ризик виникнення злоякісних утворень. А надто холодний напій може викликати дискомфорт у шлунку, діарею та інші порушення.

Напій, що лікар-дієтолог Вікторія Кляуз розповіла, яку мінеральну воду можна пити щодня.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вода з додаванням чорного перцю є відмінним натуральним енергетиком, а значить рятує від зниження тонусу і сонливості вдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини