Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В яких овочах виявилося більше шкоди, ніж користі
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких овочах виявилося більше шкоди, ніж користі

Деякими овочами краще не зловживати

4 березня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Овочі повинні становити половину здорового раціону, тому що містять багато вітамінів і цінних мікроелементів, які потрібні організму для правильної роботи. Але не всі овочі однаково корисні. Дієтологи розповіли, вживання яких продуктів краще обмежити.

В яких овочах виявилося більше шкоди, ніж користі

Названі некорисні овочі для організму / фото: Shutterstock / Fotodom

Картопля

Цей овоч дуже часто з'являється на нашому столі, тому що смачний і простий у приготуванні. Але у фахівців до нього багато питань, зокрема через соланін і крохмаль, які входять до його складу. Нутриціолог Тамара Крамченінова розповіла, що крохмаль становить близько 80% всіх сухих речовин бульби, якщо картоплю довго зберігати, то частина крохмалю розпадається на прості вуглеводи. Якщо вживати картоплю кожен день, то можна швидко набрати зайві кілограми.

Крім того, в шкірці цього овочу може вироблятися соланін — це речовина негативно впливає на нервову систему. Дієтолог Ірина Бородіна зазначила, що купувати зелену картоплю ні в якому разі не можна, тому що в ній багато соланіну, а через нього можна отримати отруєння.

Помідори

У цьому овочі міститься багато вітаміну С, В, а також кальцію, магнію, калію, але найголовніша його цінність в лікопіні — потужному антиоксиданті, який запобігає розвитку багатьох захворювань. Але дієтолог Ірина Торопигіна зазначила, що попри велику користь для здоров'я, в "магазинних" помідорах може міститися багато нітритів і інших шкідливих речовин. Крім того, томати з обережністю потрібно вживати людям, у яких виразка шлунка, гастрит з підвищеною кислотністю, тому що вони здатні подразнювати слизову. А ще в помідорах міститься багато солі, яка розпалює апетит.

Баклажани

Спеціаліст Ірина Бородіна каже, що в м'якоті цього овочу може міститися багато шкідливих речовин, які стимулюють збільшення кількості щавлевої кислоти в організмі, яка може стати причиною каменів в нирках. Якщо у вас холецистит, артрит або низький рівень заліза в організмі, тоді перед вживанням баклажанів варто проконсультуватися з лікарем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овоч визнаний суперпродуктом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини