Три речі, які не варто робити на голодний шлунок

Експерти розповіли, які речі ні в якому разі не можна робити на голодний шлунок і чому

Багато людей, прокинувшись вранці, ще до сніданку виконують стандартний для себе набір процедур і дій, навіть не замислюючись, до яких наслідків це може призвести. Експерти назвали три речі, які не варто робити натщесерце.

Вживати алкогольні напої

Алкоголь взагалі необхідно виключити зі свого раціону. Але однією з основних його властивостей є здатність відразу ж потрапляти в кровотік, якщо шлунок порожній. У такому випадку процес сп'яніння відбувається набагато швидше, і ви ризикуєте втратити контроль над своїм тілом.

Якщо обставини складаються так, що ви не можете вранці відмовитися від спиртного, тоді віддайте перевагу охолодженим негазованим алкогольним напоям, тому що вони повільніше всмоктуються в кров.

Фізичні навантаження

Дослідники заявили, що фізична активність натщесерце не тільки обмежує можливості тіла, але й стає перешкодою на шляху до досягнення високих результатів у спорті. Якщо є захворювання, пов'язані зі шлунково-кишковим трактом, перед будь-якими фізичними навантаженнями краще забезпечити себе легким перекусом.

Продукти, які містять кофеїн

Кава або чай - не найкращий варіант напоїв на голодний шлунок відразу після пробудження. Результатом такого сніданку може стати кисла відрижка і печія. Тому краще спочатку випити хоча б склянку води, а потім вже балувати себе звичними напоями.

Нагадаємо, що деякі продукти вкрай небажано їсти на голодний шлунок, тому що якщо в одному випадку це просто буде марно, то в іншому - може негативно позначитися на здоров'ї.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи можна бігати на голодний шлунок.