Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Топ хвороб, які загострюються взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ хвороб, які загострюються взимку

Пізня осінь і зима - сезон не тільки грипу і простуд, а й загострення багатьох хронічних хвороб. Як цього не допустити, і кому треба бути особливо уважним

16 грудня 2020, 02:50
Поділіться публікацією:

1. Гайморит. Хронічний гайморит загострюється в холодну пору, найчастіше — на тлі вірусного нежитю або застуди. Розвивається зазвичай на 4-5-й день хвороби. Бувають і блискавичні форми, що розвиваються на 2-3-й день застуди

Топ хвороб, які загострюються взимку

2. Хвороби нирок. Найпоширеніші — цистит і пієлонефрит. Основна причина загострення — переохолодження. Також спричинити запалення може недотримання правил особистої гігієни і тільки що перенесені урологічні захворювання. Порятунок — широкий теплий шарф, що закриває ніс.

3. Отит, викликаний попаданням інфекції через ніс, завжди стає інфекція. Фактори ризику: переохолодження, недавно перенесені ГРВІ чи грип, часті застуди і нежиті, гострі і хронічні гайморити. Всупереч поширеній думці, вуха не може "надути", причина захворювання, найчастіше — інфекція.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на даному етапі вчені поки не підтвердили , що вітамін С допоможе побороти Covid-19, але високий вміст аскорбінової кислоти в продуктах допоможе зміцнити імунітет. Отже, убезпечить наш організм від різних респіраторних захворювань. Лікарі заявили, що взимку потрібно їсти якомога більше апельсинів, тому що в їх складі є антиоксиданти, які допомагають боротися із запальними процесами. Крім того, в цьому фрукті також міститься багато клітковини, яка позитивно впливає на загальний стан нашого здоров'я.

Крім того, врач особливо не рекомендує вживати фрукти в якості перекусу, тому що в організмі виробляється багато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами — продуктами, в яких є білок, тому що він зменшує сплеск глюкози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини