ТОП-12 причин з'їсти яблуко прямо зараз

Марина Боржемська розповіла, в яку половину дня слід вживати яблука

Яблука - один із головних дарів осіннього сезону, який насичений масою корисних речовин. Про це в Instagram пише тренер телешоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська.

Так, в яблуках в два рази більше вітаміну А, ніж в апельсинах, а також містяться В1, В3, РР і С. Крім того, фрукт насичений такими мінералами, як клітковина, калій, фосфор, магній, натрій, сірка, алюміній, бор , ванадій, залізо, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром і цинк.

Топ-12 корисних властивостей яблук:

1) зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і проникність;

2) яблука - природний антиоксидант, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних та інфекційних захворювань;

3) речовини, що містяться в яблуках, мають здатність зв'язувати шкідливі й токсичні речовини і виводити їх з організму;

4) знижують ризик виникнення серцевих захворювань;

5) бор допомагає уникнути остеопорозу;

6) усувають захворювання нервового характеру;

7) завдяки вмісту каротину, заліза, марганцю, калію і кальцію яблука рекомендують при кишкових інфекціях;

8) яблука допомагають в лікуванні недокрів'я завдяки великому вмісту в них заліза;

9) мають легкий сечогінний ефект, зменшують засвоєння жирів;

10) допомагають при авітамінозі;

11) яблучні кісточки містять біологічно активні речовини, вітаміни і ферменти, що запобігають виникненню раку;

12) шкірка яблук має в складі як нерозчинні волокна, які виводять з крові надлишки холестерину, так і розчинні - виводять холестерин з печінки;

До вживання Боржемська радить свіжі зелені яблука тільки в першій половині дня. У другій - печений варіант.

Раніше ми писали, що лікар назвав три найбільш корисних видів чаю для цієї осені.