Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-10 продуктів, без яких ваш мозок буде гальмувати
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-10 продуктів, без яких ваш мозок буде гальмувати

Медики розповіли, яку їжу потрібно вживати, щоб поліпшити роботу мозку

8 листопада 2020, 04:45 comments1072
Поділіться публікацією:

Нашому мозку для продуктивної роботи потрібні як мінімум дві умови: правильний відпочинок і повноцінне харчування. Існує десять продуктів, вживання яких допоможе нашій розумової активності. Про це інформує у Facebook Центр громадського здоров’я України

ТОП-10 продуктів, без яких ваш мозок буде гальмувати

Риба

У жирній морській рибі є багато поліненасичених жирних кислот омега-3. Саме з них в нашому організмі виробляється речовина мієлін – це своєрідний ізоляційний матеріал для нервових волокон. А також мієлін сприяє швидкій роботі мозку і передачі інформації від однієї клітини до іншої.

Волоські горіхи

Ще одне джерело поліненасиченої жирної кислоти омега-3. Регулярне вживання підвищує рівень серотоніну (гормону щастя), що є профілактикою депресій. Рекомендується вживати по 3–5 волоських горіхів на день.

Чорниця

Джерело антиоксидантів, які дозволяють позбутися шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. Регулярне вживання чорниці покращує пізнавальні функції і пам’ять.

Какао

У цих бобах чимало потужного антиоксиданту флаванолу — ця речовина покращує кровообіг мозку та захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альцгеймера). А ще шоколад підвищує рівень дофаміну в крові — гормон, що відповідає за гарний настрій.

Женьшень

Для активізації мозкової діяльності вистачить пари крапель настоянки женьшеню на склянку води. Але, пам’ятайте, що дітям не слід вживати спиртові настоянки, навіть, у маленькій концентрації.

Яйця

Тут вам і якісний білок, і жири, і вітаміни. Крім того, в яйцях міститься багато холіну, що сприяє зосередженню і поліпшує працездатність нервових клітин. Регулярно вживайте яйця, щоб тримати мозок у тонусі.

Броколі

Одне з головних джерел вітаміну K, який підтримує нормальну діяльність мозку. У броколі міститься бор, що необхідний мозку, адже дефіцит цієї речовини знижує мозкову активність. Корисними будуть й інші види капусти: брюссельська, цвітна, білокачанна, пекінська або савойська.

Яблука

Справжня скарбниця всіх мінеральних речовин і вітамінів. Регулярно їжте яблука, і це оздоровить судини мозку, перешкодить їх закупорці. Тоді ваш мозок працюватиме бездоганно, а небезпека крововиливів – знизиться.

Сочевиця

Насичена залізом і амінокислотами, що потрібні для швидкого перебігу біохімічних процесів в мозкових клітинах. Цей продукт забезпечує ясність розуму і підвищує швидкість мислення.

Хліб з борошна грубого помелу

При вживанні білого хліба або виробів із борошна вищого ґатунку та здоби у кров викидається багато інсуліну, а це "відключає" мозок. Тоді як "повільні" вуглеводи, які й є у цільнозернових продуктах і борошні грубого помелу, допоможуть мозку зарядитися енергією на весь день.

Нагадаємо, лікар назвала користь арахісу та пояснила, чому не варто відмовлятися від вживання арахісової пасти при схудненні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини