Терапевт розповіла, чи можна захворіти, з'ївши сире м'ясо
Лікар-терапевт Ольга Галеєва розповіла, чи можна захворіти, з'ївши шматок сирого м'яса
Вживання будь-якого виду сирого м'яса може бути небезпечним, тому що існує високий ризик розвитку інфекцій і зараження паразитами. Лікар-терапевт Ольга Галеєва розповіла, коли м'ясо стає розносником хвороб.
Спеціаліст зазначила, що ймовірність зараження організму зростає, якщо ви їсте фарш, виготовлений з різних шматків м'яса. Якщо у тварини були паразити, то м'ясо без обробки вживати небезпечно. Часто деякі з них (наприклад, личинки трихінел) зустрічаються в м'ясі диких тварин. Також ви ризикуєте підхопити лістеріоз і гепатит Е, що дуже небезпечно для вагітних жінок.
Лікар наголосила, що переживати з приводу наявності інфекцій і паразитів у "магазинному" м'ясі відомих мереж не варто, оскільки виробник дорожить своїм іменем і зацікавлений у тому, щоб інфікований продукт не потрапив на прилавок. Купувати ж м'ясо в неперевірених точках або вживати його в незнайомих місцях не варто - краще віддати перевагу стравам, які пройшли термічну обробку.
Якщо ж вас "наздогнала" інфекція після вживання сирого м'яса і почалася діарея, то не намагайтеся усунути її за допомогою протидіарейних препаратів. Хворому в такому випадку потрібно дати води з додаванням солі та цукру, щоб скорегувати електролітні порушення в організмі та запобігти його зневодненню. Найкраще звернутися до фахівця і розповісти йому докладно про свій стан.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що попри те, що м'ясо - цінний і корисний продукт, зловживати ним не варто, тому що воно може нашкодити організму. Які факти про м'ясо потрібно знати?