Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде, якщо щодня пити газовану воду: найнебезпечніші побічні ефекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо щодня пити газовану воду: найнебезпечніші побічні ефекти

Дослідження доводять, що вживання банки або більше в день, ймовірно, є причиною багатьох проблем зі здоров'ям

20 грудня 2020, 09:05
Поділіться публікацією:

Якщо ви п'єте газовану воду кожного дня, швидше за все, ви чули незліченну кількість разів, що це шкідливо для вашого здоров'я. На думку американських дієтологів, безліч проведених досліджень покликані переконати любителів газованої води в особливій небезпеці вживання напоїв. Ось кілька найбільш небезпечних побічних ефектів, які викликає часте вживання газованої води.

Що буде, якщо щодня пити газовану воду: найнебезпечніші побічні ефекти

ФОТО: З відкритих джерел

Збільшується ризик смерті

Дослідження 2019 року, опубліковане в журналі Circulation, Американської кардіологічної асоціації, показало, що чоловіки і жінки, які п'ють більше двох газованих напоїв на день, мають на 21% підвищений ризик смерті, ніж ті, хто п'є менше одного напою на місяць.

Підвищується ризик серцевих захворювань

Те ж дослідження також показало, що щоденне вживання газованих напоїв може підвищити ризик смерті від серцево-судинних захворювань або інсульту на 31%.

Ви будете більш дратівливі

Кожен раз, коли ви випиваєте банку газованої води, ви поглинаєте цукор на весь день. Згідно з дослідженням, це змушує ваш рівень цукру в крові злітати приблизно через 20 хвилин, а потім повністю падати приблизно через годину. У зв'язку з цим ви можете відчувати себе більш дратівливим і втомленим.

Ви будете набирати зайву вагу

Дослідження Американського журналу клінічного харчування виявило, що жінки набирали в середньому 17 фунтів (близько 8 кілограм) за 4 роки, коли пили солодкі напої. Що ще гірше, дослідження, опубліковане в Journal of Clinical Investigation, показало, що вживання газованої води, підсолодженої фруктозою, може привести до збільшення вісцерального жиру, який обволікує життєво важливі органи.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про помилки, які найчастіше допускаються при схудненні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олеся

20 грудня 2020, 18:11

Полезная информация. Уже читала ранее.


Новини