Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде, якщо постійно відмовлятися від сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо постійно відмовлятися від сніданку

Багато людей недооцінюють важливість сніданку

29 листопада 2020, 08:35
Поділіться публікацією:

Сніданок — найважливіший прийом їжі, адже він заряджає нас енергією на весь день, збільшує працездатність і покращує самопочуття. Але багато людей відмовляються від сніданку, навіть не підозрюючи, до яких наслідків це може призвести. Чим же загрожує така звичка?

 Що буде, якщо постійно відмовлятися від сніданку

сніданок (фото: Mara Zemgaliete - Fotolia)

Втома і брак сил

З огляду на те, що ранковий прийом їжі надає нам сил і енергії, без нього ми відчуваємо втому, млявість і сонливість. При чому, такий стан може переслідувати протягом усього дня. Кава і булочка — не замінять повноцінний сніданок, тому якщо хочете "заправитися", вибирайте правильні продукти.

Підвищення рівня цукру в крові

Постійна відмова від сніданку може призвести до підвищеного рівня цукру в крові. Відбувається це через те, що ви не отримуєте вранці поживних речовин і вітамінів і пізніше замінюєте сніданок чимось шкідливим. Концентрація інсуліну в організмі знижується, і тіло накопичує більше цукру.

Постійний голод

Багато хто думає, що, відмовившись від сніданку, позбудеться зайвих кілограмів. Насправді це велика помилка. Протягом усього дня вас буде переслідувати голод, і ви будете з'їдати набагато більше, ніж варто було б.

Емоційний дисбаланс

Регулярна відмова від ранкового прийому їжі може привести до емоційного дисбалансу, а це в свою чергу, спровокує стрес, дратівливість, поганий сон і т. д. Причина буде ховатися в нестачі цінних речовин і мікроелементів, які стимулюють серотонін (гормон радості).

Слабка імунна система

Якщо ви будете пропускати сніданок, то ваша імунна система почне слабшати, тому що організм не отримає необхідних вітамінів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не потрібно їсти на сніданок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини