Сніданок, який допоможе поліпшити шкільні оцінки

Збалансований сніданок забезпечує поживні речовини, які потрібні організму, що особливо важливо для зростаючих дітей

Коли справа доходить до відправки дітей в школу, здоровий сніданок так само важливий, як змінне взуття і заточені олівці.

Проведені в даній області дослідження показали, що сніданок:

- збільшує концентрацію уваги і пам'ять у дітей;

- покращує результати (оцінки) навчання;

- зменшує дратівливість;

- допомагає контролювати здорову вагу тіла;

- сприяє поліпшенню образу харчування.

Поради для батьків

Дієтологи стверджують, що саме сніданок відповідає за настрій, сили та енергію протягом дня. Звичайно, ви можете обмежитися чашкою кави, а дітей нагодувати булочками з чаєм, але вже через годину ви відчуєте неприємний ефект від такої їжі - печія, можливі головні болі; у дітей - млявість, сонливість, неможливість сприйняття нової інформації на уроках.

У здорового сніданку повинен бути правильний баланс вуглеводів, білків і жирів, щоб підтримувати рівень енергії протягом всього ранку. Ваша дитина може вибрати такі варіанти, як каша, вівсянка, мюслі, варені яйця, омлет, тости, сир, фрукти і йогурт. Цільнозернові продукти є хорошим вибором для сніданку - організм перетравлює і поглинає їх повільніше, що дає йому більш тривалу енергію і відчуття ситості протягом дня.

Приготуйте сніданок з вечора. Іншими словами, плануйте ранкову їжу заздалегідь. Наприклад, варені яйця і бутерброди з твердим сиром, приготовані заздалегідь, чудово поєднуватимуться зі свіжими фруктами.

Зверніть свою увагу на розклад дитини - о котрій годині вона лягає спати ввечері? Пам'ятайте, що режим дня і якісний сон є одними з найважливіших складових міцного здоров'я дитини.

Якщо ваша старша дитина відмовляється їсти сніданок, ви могли б запропонувати їй фруктовий салат або живильний коктейль з молоком, йогуртом і фруктами.

Обов'язково ознайомтеся з варіантами сніданків, які пропонує школа дитини. Їжа, яку дитина їсть не вдома, також повинна бути максимально здоровою, живильною і збалансованою.

Змінивши правила сніданку у вашій родині, ви дуже скоро помітите позитивні результати, як зовнішні, як і внутрішні: гарний настрій, приплив сил і енергії.

Раніше "Коментарі" писали, як насправді впливають різні продукти на організм людини.