Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Сніданок, який допоможе поліпшити шкільні оцінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Сніданок, який допоможе поліпшити шкільні оцінки

Збалансований сніданок забезпечує поживні речовини, які потрібні організму, що особливо важливо для зростаючих дітей

8 лютого 2021, 14:08
Поділіться публікацією:

Коли справа доходить до відправки дітей в школу, здоровий сніданок так само важливий, як змінне взуття і заточені олівці.

Сніданок, який допоможе поліпшити шкільні оцінки

Поживний сніданок. Фото: bb.lv

Проведені в даній області дослідження показали, що сніданок:

- збільшує концентрацію уваги і пам'ять у дітей;

- покращує результати (оцінки) навчання;

- зменшує дратівливість;

- допомагає контролювати здорову вагу тіла;

- сприяє поліпшенню образу харчування.

Поради для батьків

Дієтологи стверджують, що саме сніданок відповідає за настрій, сили та енергію протягом дня. Звичайно, ви можете обмежитися чашкою кави, а дітей нагодувати булочками з чаєм, але вже через годину ви відчуєте неприємний ефект від такої їжі — печія, можливі головні болі; у дітей — млявість, сонливість, неможливість сприйняття нової інформації на уроках.

У здорового сніданку повинен бути правильний баланс вуглеводів, білків і жирів, щоб підтримувати рівень енергії протягом всього ранку. Ваша дитина може вибрати такі варіанти, як каша, вівсянка, мюслі, варені яйця, омлет, тости, сир, фрукти і йогурт. Цільнозернові продукти є хорошим вибором для сніданку — організм перетравлює і поглинає їх повільніше, що дає йому більш тривалу енергію і відчуття ситості протягом дня.

Приготуйте сніданок з вечора. Іншими словами, плануйте ранкову їжу заздалегідь. Наприклад, варені яйця і бутерброди з твердим сиром, приготовані заздалегідь, чудово поєднуватимуться зі свіжими фруктами.

Зверніть свою увагу на розклад дитини — о котрій годині вона лягає спати ввечері? Пам'ятайте, що режим дня і якісний сон є одними з найважливіших складових міцного здоров'я дитини.

Якщо ваша старша дитина відмовляється їсти сніданок, ви могли б запропонувати їй фруктовий салат або живильний коктейль з молоком, йогуртом і фруктами.

Обов'язково ознайомтеся з варіантами сніданків, які пропонує школа дитини. Їжа, яку дитина їсть не вдома, також повинна бути максимально здоровою, живильною і збалансованою.

Змінивши правила сніданку у вашій родині, ви дуже скоро помітите позитивні результати, як зовнішні, як і внутрішні: гарний настрій, приплив сил і енергії.

Раніше "Коментарі" писали, як насправді впливають різні продукти на організм людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини