Скільки чаю можна пити в день без шкоди для здоров'я

Чай - один з найпопулярніших напоїв у світі

Чай володіє не тільки приємним смаком і ароматом, але ще містить багато корисних речовин, тому не дивно, що перед ним складно встояти. Багато людей звикли пити чай і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Здавалося б, що в цьому ритуалі може бути поганого. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна виданню "ГМ" пояснила, що існує певна норма для цього напою.

Спеціаліст зазначила, що чай багатий на вітаміни, корисні мікроелементи та антиоксиданти, які позитивно діють на роботу всього організму, зокрема покращують травлення, зміцнюють імунітет, знімають стрес і напруження. Однак, не варто забувати, що в цьому напої є і кофеїн, який в надлишку може нанести нашому організму серйозної шкоди.

Лікар радить випивати в день не більше чотирьох чашок чаю, але при цьому важливу роль відіграє якість чаю, ступінь заварки та індивідуальна переносимість людини. Міцний напій не можна вживати людям з підвищеною нервовою збудливістю. І не варто забувати про те, що чай має сечогінну дію, тому після кількох випитих чашок, важливо поповнювати баланс рідини в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисний для організму чай з чорної смородини.