Що буде з організмом, якщо регулярно пити цикорій

Дієтолог Ірина Риль розповіла про корисні властивості цикорію та зазначила, що буде, якщо пити його щодня

Цикорій є гарною та корисною альтернативою каві, за його допомогою також можна отримати заряд енергії. Але чи можна регулярно пити цей напій? На запитання відповіла дієтолог Ірина Риль.

Фахівець розповіла, що цикорій на відміну від кави не містить кофеїну, а тому менше шкодить здоров'ю. Він багатий на різні вітаміни, а також калій, марганець, магній та інші цінні мікроелементи. Ще цикорій містить велику кількість інсуліну, який є корисним для мікрофлори кишківника.

За словами дієтолога, регулярне вживання напою допомагає нормалізувати в крові рівень цукру, а також покращує обмінні процеси. Також цикорій ефективно позбавляє стресів, допомагає виводити токсини з організму та підвищує захисні функції імунної системи.

Однак, попри корисні властивості, цей продукт має свої протипоказання. Цикорій з обережністю необхідно вживати людям, які мають жовчнокам'яну хворобу, гіпертонію, алергічна реакція на компоненти. За словами дієтолога, не варто застосовувати цикорій одночасно з антибіотиками, оскільки напій може знизити ефективність препарату.

Нагадаємо, попри те, що кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, багато людей шукають їй гідні альтернативи. У великій кількості кофеїн може серйозно нашкодити здоров'ю, тому його варто обмежити в раціоні, або зовсім виключити. Серед любителів цього напою, який бадьорить, великою популярністю користується цикорій. Чи здатний він замінити каву?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені центру технічних досліджень Фінляндії вирощують у пробірках кави.