Ревматолог вказала на небезпечну властивість зеленого чаю

Лікар-ревматолог Олена Загребньова зазначила, як може зашкодити організму щоденне вживання зеленого чаю

Зелений чай – смачний та корисний напій, який рекомендують пити для покращення обмінних процесів, нормалізації роботи нервової системи та підвищення імунітету. Але, як виявилося, його щоденне вживання може зашкодити стану здоров'я.

Лікар-ревматолог Олена Загребньова зазначила, що попри всі корисні властивості зеленого чаю, він може призвести до підвищення рівня сечової кислоти в організмі й, як наслідок, до ризику подагри (захворювання суглобів, спричинене відкладенням у них солей сечової кислоти, — прим. авт.).

Експерт наголосила, що зв'язок між регулярним вживанням зеленого чаю та розвитком подагри був підтверджений результатами кількох наукових досліджень. А ось чорний чай чи фруктові соки не здатні спровокувати дане захворювання. У зв'язку з цим лікар радить більше пити чорний чай, ніж зелений.

Нагадаємо, що гречаний чай - модний і корисний напій, який набирає популярності у всьому світі. Що в ньому особливого і як правильно його заварювати, щоб зберегти всі вітаміни та цінні речовини?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай є одним із найпоширеніших та найкорисніших напоїв у світі, бо містить речовини та вітаміни, які підтримують організм у тонусі. Але експерти не рекомендують пити натще зелений чай. У чому причина, дізнайтеся у нашому матеріалі.

Читайте також, що свого ранку багато людей починають з чашечки чаю, в ньому також є кофеїн, тому напій здатний підбадьорити та надати сили. Але щоб він справді був смачним, експерти в процесі заварювання радять дотримуватися деяких правил.