Рецепт довголіття розкрито завдяки цій рибі: про що йде мова

Селен у скумбрії діє як антиоксидант, знижуючи ризик хронічних хвороб і клітинних ушкоджень, нейтралізуючи вільні радикали.

Перед тим як додавати рибу до щоденного меню, варто ознайомитися не лише з її користю, а й із можливими ризиками, наголошують фахівці. Зокрема, вони звернули увагу на одну з найпопулярніших серед споживачів — скумбрію.

На думку вчених, скумбрія — цінне джерело омега-3 жирних кислот, а також вітаміну В12, рівень якого у 100 грамах риби перевищує денну норму майже в 7 разів. Крім того, вона містить селен, фосфор, магній, мідь, залізо, а також вітамін А, калій, цинк і натрій.

Для шкіри:

Омега-3 у складі скумбрії виконують функцію природного антиоксиданту, знижуючи окислювальний стрес та нейтралізуючи вільні радикали, які руйнують клітини. Це може сприяти зменшенню проявів зморшок, пігментних плям, а також полегшити симптоми таких захворювань, як псоріаз і екзема.

Підтримка імунітету:

У рибі присутній коензим Q10, який, згідно з науковими даними, зміцнює імунну систему та допомагає боротися з інфекціями. Омега-3 також знижує запальні процеси, що навантажують організм і знижують його захисні функції.

Холестерин та серце:

Регулярне вживання скумбрії сприяє поліпшенню ліпідного профілю: знижує рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і підвищує "хороший" (ЛПВЩ). Це зменшує ризик атеросклерозу, інсульту, інфаркту та інших серцево-судинних захворювань.

Профілактика хронічних хвороб:

Селен у складі скумбрії допомагає запобігати клітинним пошкодженням, пригнічуючи дію вільних радикалів. Це знижує ризик хронічних недуг та клітинних мутацій, зберігаючи здоров’я внутрішніх органів.

Як вже писали "Коментарі", відомий гастроентеролог доктор Саурабх Сеті у своєму відео на TikTok розповів про вражаючі зміни, які відбуваються з тілом вже через два тижні після відмови від цукру, повідомляє Daily Mail.