Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ранкові звички, які порушують метаболізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Ранкові звички, які порушують метаболізм

Уникайте цих помилок, щоб нормалізувати обмін речовин

17 грудня 2020, 09:16 comments1375
Поділіться публікацією:

Метаболізм — найважливіший процес в нашому організмі, який перетворює споживані калорії в енергію для життєдіяльності. На обмін речовин впливає безліч факторів, як здатність засвоєння їжі, фізичні навантаження, повноцінний сон і, звичайно ж, харчування. Американські дієтологи назвали ранкові звички, які можуть привести до порушення метаболізму.

Ранкові звички, які порушують метаболізм

ФОТО: З відкритих джерел

Неправильний вибір кави

Магістр медицини та сертифікований дієтолог Емі Шапіро радить не перетворювати ранкову чашку кави на десерт: не варто додавати в напій солодкі продукти, сиропи, вершки або шоколадну стружку. За її словами, основна мета кави вранці — підбадьорити, а не надати організму зайвих калорій.

Недостатнє вживання білка

Білок повинен бути частиною кожного прийому їжі, особливо сніданку. Він сприяє нарощуванню м'язів і збільшує кількість спалюваних калорій після їжі на цілих 35 відсотків. За твердженням фахівця Емі Шапіро, більше м'язів також означає, що ваш організм буде спалювати більше калорій в стані спокою.

Пропуск сніданку

На думку дослідників з Університету Хоенхайм в Німеччині, пропуск сніданку може збільшити ризик метаболічних порушень, що надалі може привести до розвитку ожиріння або діабету другого типу. Крім того, коли ви голодні, організм припиняє спалювати калорії, а це значить, що метаболізм значно сповільнюється.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що відомий дієтолог і фітнес-тренер Вероніка Ларісова дала поради, як не набрати зайву вагу на новорічних святах. На думку фахівця, в першу чергу потрібно мінімізувати "шкідливі для кишківника звички".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини