Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Простий спосіб забезпечити дитині повноцінне харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

Простий спосіб забезпечити дитині повноцінне харчування

Деякі керівні принципи, які слід враховувати при плануванні та підготовці їжі для родини

2 лютого 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Ваша дитина повинна споживати різноманітні продукти з п'яти основних груп продуктів харчування, кожна з яких містить важливі поживні речовини, включаючи вітаміни та мінерали.

Простий спосіб забезпечити дитині повноцінне харчування

Сім'я за столом. Фото: detki.guru

Клітковина

Харчові волокна — це вуглеводний компонент рослинних продуктів, який зазвичай не засвоюється організмом. Міститься в таких продуктах, як фрукти, овочі, хліб з цільного зерна, крупи, коричневий рис, квасоля, насіння і горіхи.

У дорослих: споживання необхідної кількості клітковини пов'язано зі зменшенням хронічних шлунково-кишкових проблем, включаючи рак товстої кишки, синдром подразненої товстої кишки та ін.

У дітей: доведена перевага клітковини полягає в її здатності полегшити запори та зменшити час, необхідний на проходження їжі через кишечник.

Білок

Вашій дитині необхідний білок для правильного росту і функціонування його організму, включаючи створення нових тканин і продукування антитіл, які допомагають боротися з інфекціями. До джерел білка можна віднести багаті білками рослини, такі як боби, квасоля і горох, зернові, насіння і горіхи. Інші багаті білками продукти — це м'ясо, риба, молоко, йогурт, сир і яйця.

Жир

Люди не можуть жити без жирів. Вони являють собою концентроване джерело енергії, що забезпечує організм необхідними жирними кислотами для різних тілесних процесів (метаболізм, згортання крові і поглинання вітаміну). Проте, високий рівень споживання жиру може викликати проблеми. Дітям після двох років слід давати продукти з низьким вмістом жирів, особливо насичених. Ненасичені жири залишаються рідкими при кімнатній температурі, до них відносяться такі рослинні олії, як кукурудзяна, соняшникова, соєва та оливкова.

Сіль

Звичка використовувати зайву сіль — придбана, тому намагайтеся використовувати якомога менше солі для приготування дитячих страв — використовуйте замість неї трави, спеції або лимонний сік.

Раніше "Коментарі" писали, як допомогти малюкові полюбити їжу - поради експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини