Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти червня: які овочі і фрукти включити в раціон
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти червня: які овочі і фрукти включити в раціон

У червні починають з'являтися ягоди, фрукти і овочі, багаті вітамінами

10 червня 2020, 09:45 comments1509
Поділіться публікацією:

Червень приніс нам не тільки теплі деньки, але і порадував достатком фруктів, овочів і ягід. Які продукти слід включити в свій раціон, щоб зміцнити здоров'я?

Продукти червня: які овочі і фрукти включити в раціон

Цвітна капуста

Дуже корисний і низькокалорійний продукт, який насичує організм великою кількістю вітамінів (С, В і К), а також корисних речовин (фосфором, магнієм, натрієм, калієм та ін). Регулярне вживання цвітної капусти позитивно впливає на стан шкіри і волосся. Крім того, цей продукт багатий на антиоксиданти, які знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Редис

Смачний і поживний овоч, який нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і підвищує апетит. Редис, завдяки своэму вітамінному складу, зміцнює серце, знижує рівень цукру в крові і діє як протинабряковий засіб.

Огірок

Незважаючи на те, що огірок на 90% складається з води, цей хрусткий овоч дуже корисний для організму. У його складі є багато вітамінів і цінних мікроелементів, які позбавляють від набряклості, знижують тиск і допомагають у боротьбі із зайвими кілограмами.

Кріп свіжий

Листя цієї ароматної зелені багаті на вітаміни групи В, а також калій, залізо, фолієву кислоту. Кріп є прикрасою будь-якого страви, а ще він поліпшує кровообіг, обмін речовин і зміцнює імунітет.

Абрикос

Не тільки смачний, але і дуже корисний фрукт. Абрикос рекомендується вживати людям, у яких авітаміноз, підвищений гемоглобін в крові і проблеми з серцево-судинною системою. Цей фрукт насичує організм корисними речовинами, які підвищують його опірність до інфекцій.

Черешня

Одна з найбільш ранніх ягід. Плоди черешні мають протизапальну, сечогінну і антисептичну дію. Ця ягода корисна при недокрів'ї, артриті, гіпертонії, ревматизмі, порушенні роботи кишечника, діабеті, шкірних захворюваннях.

Зелений горошок

Ще один продукт, який варто включити в свій раціон. Свіжий горох покращує роботу травної системи, запобігає серцевим недугам і бореться з процесом старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зміцнити здоров'я і продовжити життя можна за допомогою правильного харчування. Який продукт повинен переважати в раціоні?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини