Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які заважають худнути і спати
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які заважають худнути і спати

Вони можуть стати причиною безсоння і зайвих кілограмів

3 грудня 2020, 16:06
Поділіться публікацією:

Якщо вас почало мучити безсоння, то причина може ховатися в шкідливих перекусах перед сном. Кваліфікований лікар-дієтолог Олена Кален перерахувала список продуктів, від яких краще відмовитися в вечірній час, щоб не нашкодити власному здоров'ю.

Продукти, які заважають худнути і спати

Їжа. Фото: unsplash. Wright Brand Bacon

У цьому списку опинилися баклажани, помідори, авокадо, сир з цвіллю і гострі сири. А також м'ясо і консервовані продукти.

Спеціаліст пояснює, що в перерахованих вище продуктах є тирамін, який перетворюється в норадреналін.

"З'їдаючи ці продукти, ви можете відчути, що перебуваєте в стресі. У зв'язку з цим вас може мучити безсоння і неприємні відчуття під ранок, ніби всю ніч вас хтось переслідував. У підсумку, прокинувшись з почуттям втоми, протягом дня ви почнете їсти більше, що призводить до набору ваги", — розповіла Олена.

Також краще перед сном відмовитися від вживання селери, оскільки цей продукт є потужним діуретиком, який може викликати часті походи в туалет.

А ось такі продукти як боби, гриби, свіжі ягоди та фрукти, горіхи теж не варто їсти перед сном. Тому що вони можуть заграти і викликати метеоризм і болі в шлунку, підсумувала фахівець.

Як повідомляло видання "Коментарі", найпопулярніші міфи про сніданок. Дієтолог клініки Мейо в Рочестері (США) Кетрін Зєрацкі перерахувала найпопулярніші міфи про сніданок, які не відповідають дійсності.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини