Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, які шкодять вашим зубам
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, які шкодять вашим зубам

Пам'ятаєте, як в дитинстві нам говорили, що варто їсти поменше цукерок, щоб не зіпсувати зуби? Виявляється, багато звичних продуктів можуть бути не менш шкідливішими

29 грудня 2020, 22:17
Поділіться публікацією:

Попкорн

Продукти, які шкодять вашим зубам

Продукти, які шкодять вашим зубам. Фото: popmech

Оболонка зерен кукурудзи, яка часто застряє між зубами, може стати причиною серйозного пошкодження ясен. А гострі краї можуть травмувати ротову порожнину і викликати запалення. Фахівці радять відразу прополоскати рот після того, як ви їли попкорн.

Сухофрукти

Цей продукт вважається корисним для здоров'я, проте не для зубів. У ньому міститься висока концентрація фруктового цукру, яка руйнує зубну емаль. Їсти сухофрукти обов'язково потрібно, але не забувати при цьому чистити зуби після.

Солодкі кавові напої

Латте, капучино і інші кавові напої точно не можна назвати хорошим вибором для здоров'я зубів. Відомо, що після вживання цих напоїв перестає вироблятися слина протягом години. А вона є природним захисником від шкідливого зубного нальоту.

Насіння

Звичка їсти насіння може обернутися негативними наслідками. Такими як пошкодження ясен або відколи зубної емалі.

Гарячі напої з лимоном

Чай з лимоном або просто гаряча вода з лимонним соком є просто незамінними в холодну пору року. Але слід пам'ятати, що підвищена кислотність руйнує емаль і навіть може стати причиною її розчинення. Експерти рекомендують не зловживати алкогольними та іншими напоями з підвищеною кислотністю, а також ретельно полоскати рот після їх вживання.

Консервовані фрукти

У консервованих фруктах практично не знайти корисних вітамінів. Зате там є велика кількість цукру, які погано позначаються не тільки на зубах, але і на судинах, фігурі і метаболізмі. Консервовані фрукти бажано замінити свіжими, адже користі в них в рази більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна чистити зуби відразу після сніданку. Всі з дитинства знають, що чистити зуби бажано два рази в день: вранці і ввечері. Така процедура необхідна, щоб очищати ротову порожнину від бактерій, які сприяють руйнуванню емалі і хвороби ясен. Але в догляді за зубами є свої тонкощі. Стоматологи розповіли, чому їх не можна чистити відразу після прийому їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини