Головна Новини Здоров'я дієта і харчування При якій хворобі корисно їсти банани і авокадо
commentss НОВИНИ Всі новини

При якій хворобі корисно їсти банани і авокадо

Банани і авокадо - джерело вітамінів і цінних мікроелементів

27 січня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Лікарі з Великобританії розповіли, що людям, які страждають від гіпертонії (підвищеним тиском) необхідно вживати більше незрілих бананів і авокадо.

При якій хворобі корисно їсти банани і авокадо

що потрібно їсти при гіпертонії (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначили, що ці фрукти багаті на вітаміни, а також калій, фосфор, залізо та антоціаніни, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Їсти фрукти можна у свіжому вигляді, також плоди можна додавати в смузі, молочні коктейлі, каші, йогурти, різні десерти та інші страви.

Крім того, щоб привести тиск в норму експерти радять збагачувати меню апельсинами, грейпфрутами та іншими цитрусовими, тому що в їх складі є фітонутрієнти та біофлавоноїди. Ще для гіпертоніків корисна малина, смородина і полуниця — ці фрукти забезпечують організм високою дозою калію, який потрібен для нормалізації тиску.

Також гіпертонікам рекомендують вживати більше шпинату, сочевиці, горіхів, нежирних сортів риби, круп, гіркого шоколаду, перцю чилі, квасолі та інших продуктів. Харчування людей, які страждають від підвищеного тиску, повинно бути повноцінним, правильним і різноманітним.

Нагадаємо, що вчені з Гарвардської медичної школи в ході дослідження з'ясували, що картопля — всіма улюблений овоч, може викликати стрибки тиску, тому зловживати ним не варто. Картопля має високий глікемічний індекс, а крохмалисті вуглеводи швидко перетворюються в цукор в організмі, викликаючи різке підвищення рівня глюкози в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що знизити артеріальний тиск допомагають фізичні вправи, особливо, якщо приділяти їм по 30 хвилин кожен день. Австралійські вчені довели це за допомогою нового дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини